8 Haziran 2012 Cuma

Lida Meyve Ekstreleri


Çok eskiden beri bilinen diğer bir meyva ise duttur. İçeriğinde kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini bol miktarda bulunur. Lida zayıflama hapı‘ nın içeriğinde de dut yaprağı ekstresi bulunuyor. Bunu biliyor muydunuz ? Özellikle karadut hormon kabul etmeyen ve ilaca gerek duymadan yetişebilen tek bitkidir. Bu nedenle doktorlar tarafından önerilen en önemli ve faydalı meyvadır. Dutun faydaları kısaca sıralayacak olursak:
Karadut şurubu ses kısıklığına, öksürüğe, ağızda oluşan pamukçuğa, faranjite, mide ve solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geldiği gözlemlenmiştir. Kötü kolesterolü düşürürken iyi kolesterolü artırır. Özellikle şekere iyi geldiği bilinmektedir. Duttan yapılan pekmez ve taze dut kızamık ve suçiçeği hastalıklarında yıllardan beri kullanılmaktadır.
Dut yaprakları ezilerek kanayan yaranın üzerine konursa tampon görevi yaptığı gibi dut yapraklan sabun gibi kullanılırsa iyi bir mikrop gidericidir.
Kuşburnu ilaç sanayinde kullanılan ve kan yapıcı özelliğine sahip bir bitkidir. Lida hapı’ nın içeriğinde kuşburnu bulunmaz fakat ilaçlar içerisinde çok kullanılır. Kuşburnunu Lida kullanımı yanında ilaveten kullanabilirsiniz. C vitamini yönünden çok zengindir bu yönünden dolayı nezle, grip gibi soğuk algınlıklarına ve ateşli hastalıklara karşı vücut direncini artırma özelliğine sahiptir. A, Bl, B2, E, K ve P gibi vitaminleri içerirken, tanin ve şekere sahiptir. Çekirdeğinde vanilin bulunur.
Kuşburnu sigara ve egsoz dumanı gibi zararlı gazların vücudumuza verdiği tahribatı önlemekte büyük bir görev üstlendiği gibi stres’e karşı vücudun rahatlamasımı da sağlar. Bu yararlarının dışında romatizma, kolesterol, mesane taşı ve safra kesesi rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinir. Bu zayıflama ve hızlı yağ yakımı için de geçerlidir ve bu yüzden Dai Dai Hua etkeni içerisindedir. Dengeli Lida rejimi yaparak bu etkenleri yarara çevirebilirsiniz. En önemlisi ise vücuda direnç veren bir bitki olduğu için kanser hastalıklarını önlemede doktorların hastalarına önerdiği en önemli bitkiler arasındadır.
Kuşburnu reçel, marmelat, bitkisel çay ve meyve suyu olarak kullanılabildiği için kolay bulunan bir üründür.

0 yorum:

Yorum Gönder