8 Haziran 2012 Cuma

Çinko Desteği Lidayla Alınmalı mı ?


Çinko’ nun zayıflamadaki bu çok önemli fonksiyonlarından etkilenerek sürekli çinko içeren gıdaların abartılı şekilde alınması veya çinko tabletlerinin aşırı miktarlarda kullanılması vücutta çinko birikimine neden olacaktır.
Buna bağlı olarak bu mineralin nikel, bakır, selenyum, fosfor, A vitamini, B1 vitamini, C vitamini, kalsiyum ve selenyum ile olan dengesini bozacaktır. Lida tüketimi süresi ve etkisi bazında bu gibi takviyelerin alım süreleri ve dozları farklılık gsterebilmektedir.
Ayrıca çinko fazlalığı saç dökülmesi, kansızlık yani anemi, mide ve bağırsak sorunları, cinsel isteğin azalması, prostat iltihaplanması (prostatit), kadın yumurtalarının iltihaplanması (ovarian sistit), bağışıklığın zayıflaması, kas kasılmaları, kramplar, yorgunluk, baş dönmesi, kusma ve bulantı, böbrek süzme kanallarında nekroz yani doku ölümü dolayısı ile buna bağlı böbrek yetmezliği söz konusu olabilmektedir. Kilo verme döneminde bu gibi rahatsızlıkların yaşanması Lida etkilerikonusunda da olumsuz sonuçlar ve yavaşlık doğurabilir. Bu sebepten aşırı çinko tüketimini zayıflamayı amaçlıyorsanız yapmamalısınız.
Çinko’nun bağışıklığı güçlendirici etkisi bu mineralin bazı araştırmalarda özellikle gripal enfeksiyonların iyileştirilmesinde kullanılmasına neden olmuştur. Bu konudaki etkisi ile ilgili araştırma sonuçları maalesef birbiri ile çelişmektedir. Yani bazı araştırmalar çinko’nun gripal enfeksiyonlarda fazla miktarlarda kullanılmasının hastalık semptomlarını hafiflettiğini belirtmekte, bazıları ise bu tür bir etkinin söz konusu olmadığını savunmaktadır.
Her ne olursa olsun çinko’nun bağışıklığı güçlendirici ve iltihaplanmayı engelleyen kuvvetli bir antioksidant mineral olduğunu tüm araştırmalar hemfikir bir şekilde ortaya koymaktadır. Bağışıklık sistemi ve metabolizma Lida’ nın işlevselliği için çok önemlidir. Ancak bağışıklığı güçlendirici bu etkisine dayanarak çinko’nun bu tür enfeksiyonlarda çok fazla miktarlarda kullanılması ve bu şekilde bu hastalıkların iyileştirilmeye çalışılması bu minerali bir mineral olmak konumundan çıkartarak tam bir ilaç konumuna sokacaktır.
Bu seferde bir ilacın kullanıldığı durumda ortaya çıkardığı bir takım yan etkiler bu mineralde de söz konusu olacaktır. Yani çinko fazlalığında görülen sağlık yönünden olumsuz etkiler aynen ortaya çıkacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder