5 Mart 2012 Pazartesi

Besinlerin doğru şekilde alınması ve fazla kiloları vermek

       Gıdaları pişirirken , bunların kolay sindirilmesi ve besin değerlerinin kaybolmaması hedeflenmelidir. Çoğu zaman vitaminler ışık ve ısıya karşı hassasiyet gösterirler . Besinler kaynatıldığında ve yıkandığında suda eriyen vitaminler , mineraller ve eser elementler yok edilir.

 Besinlerimizde ki değerlerin kaybolmaması için aşağıdaki yöntemleri dikkate almalısınız ;


  •  Yemekleri yemek saatinden kısa bir süre önce hazırlamak
  •  Besinleri akan suyun altında yıkamak
  •  Sebzeleri küçük parçalara ayırmamak
  •  Sebzeleri kapalı bir kapta az su ile diriliğini kaybetmeden kısa bir süre haşlamak.
  •  Sebzeleri kaynattıktan sonra sonra suyunu değerlendirmek. ( Ispanak hariç )
  •  Haşlanmış sebzeleri , pişirilmemiş sebzelerle yeniden değerlendirmek.
  •  Patatesleri kabuklarıyla pişirmek ( Haşlamaya ya da fırında )
  •  Et ya da balığı yağsız pişirmek.
Lida kilo verdirme hapını kullanmalısınız . Lida doğal bir şekilde kilo vermenizi sağlar ve metabolizma sisteminizi değiştirerek hızlandırır. İçerdiği B ve C vitaminleri sayesinde kilo verirken kaybettiğiniz değerleri geri almanızı sağlar. Kilo verildikten sonra sarkma ve selülit gibi sorunları engeller , doku sıklaştırma özelliğine sahiptir.

0 yorum:

Yorum Gönder